Wie zijn wij

Het begon allemaal in 1962 in Zweden. Het Zweedse Polydun brengt als één van de eerste Europese ondernemingen slaapzakken op de markt. Dochter Polydaun, verantwoordelijk voor de Nederlandse markt, is zo succesvol dat het uiteindelijk verzelfstandigt. Polydaun zit niet stil en komt al gauw met een compleet nieuw product: het dekbed. Een innovatie die een enorme evolutie betekent in slaapcomfort. In de jaren tachtig van de vorige eeuw stapt vrijwel iedereen van de (wollen) deken over op het dekbed. Binnen enkele jaren groeit Polydaun uit tot de grootste fabrikant in de Benelux van kunstvezel dekbedden en hoofdkussens.

Polydaun is volledig gericht op hoogwaardige kwaliteit

Nog steeds is Polydaun marktleider en specialist in kunstvezeldekbedden. Dat kan natuurlijk alleen door een breed assortiment slaapartikelen voor op en onder het matras aan te bieden. Een optimaal en gezond slaapklimaat wordt namelijk gecreëerd door het dekbed te combineren met een hoofdkussen en de juiste bescherming, zoals een moltonhoes en molton kussensloop. Ons assortiment kent dan ook drie kernproducten: dekbedden, hoofdkussens en matrasbescherming.

Gevarieerd productaanbod

Polydaun staat voor kwaliteitsproducten die zijn afgestemd op individuele slaapbehoeften en specifieke slaapproblemen. Goed uitrusten is namelijk voor iedereen weer anders. Van onrustige woelers tot koukleumen en van huisstofmijtallergie tot overmatig transpirereren, Polydaun besteedt veel tijd en energie aan marktonderzoek en productontwikkeling voor iedereen. Onze producten zijn afgestemd op de belangrijkste slaapbehoeften van de heden-daagse consument:
- vocht- en warmteregulatie
- warmte-isolatie
- comfort
- wasbaarheid
- huisstofmijtwerende eigenschappen
- gebruiksgemak en duurzaamheid
- voorkomen van allergische reacties

Innovatie en kwaliteit

Met behulp van geavanceerde technieken worden de bij-zonder lichte en veerkrachtige vullingen gemaakt, die de producten van Polydaun zo comfortabel maken. Neem de 3D-Polarsoft®-vulling. Deze is speciaal ontwikkeld op duurzaamheid, slijtvastheid, soepelheid en isolatiewaarde. De vezel is opgebouwd uit twee verschillende polyesters. Dit zorgt voor een natuurlijke “kroesing”. De veerkracht is zo sterk dat deze onder alle omstandigheden weer terugkeert in haar oorspronkelijke vorm en hierdoor haar isolatiewaarde langdurig behoudt. De vulling ondervangt zo de nadelen van donsvullingen. Dat zien niet alleen wij, maar ook onze klanten: het dekbed ‘Elke’ met 3D-Polarsoft® is al vier keer uitgeroepen tot ‘Beste Koop’ door de Consumentenbond.

Wij combineren deze Polarsoft® vulling ook met een Daunfill gelvulling (voelt aan als dons) of met Outlast vulling (optimale warmte regulatie). De Polydaun-organisatie is volledig gericht op het leveren van hoogwaardige kwaliteit en duurzame producten. Alle artikelen worden daarom geleverd met twee of vijf jaar garantie. Als merkfabrikant in bedtextiel laten we onze producten periodiek testen door onafhankelijke wetenschappelijke onderzoeksinstellingen. Alle textielproducten zijn voorzien van het Öko-tex certificaat. Dit certificaat garandeert dat het geteste en gecertificeerde textiel vrij is van schadelijke stoffen die een risico vormen voor de gezondheid.

Verantwoord ondernemen

Polydaun staat garant voor duurzame en verantwoorde productiemethoden. Grondstoffen kunnen opraken en de opnamecapaciteit van onze natuurlijke omgeving kent haar grenzen. Kinderarbeid of onmenselijke arbeidsomstandigheden vinden we ontoelaatbaar. Wij leggen duurzaamheid en verantwoord produceren niet alleen aan onszelf op, maar ook aan onze partners en toeleveranciers, die hierop worden gecontroleerd. Er wordt daarom uitsluitend op milieubewuste wijze gebruik gemaakt van materialen en grondstoffen die zonder kinderarbeid zijn vervaardigd. Waar mogelijk worden gerecyclede grondstoffen ingezet.

Onze milieubewustheid houdt niet op bij de productie. Zo denken wij bijvoorbeeld ook mee met het onderhoud van onze producten. Door vooruitgang in was effectieve technologieën zijn de meeste wasmiddelen geschikt voor wassen vanaf 30°C. Dit is beter voor het milieu, terwijl het wasgoed even schoon blijft. Polydaun heeft daarom de advisering van wasvoorschriften, indien van toepassing, verlaagd van 60°C naar 40°C. Zo zorgen wij ervoor dat iedereen fris ontwaakt, elke ochtend weer.